• HomePage
 • Events
 • Travel
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Omiš

  DARKO RUNDEK - KONCERT Omiš (Monday, 29. July 2019.)

  Working hours: 21:00-22:30
  DARKO RUNDEK-KONCERT /Iz poštovanja mu ime zaslužuje vlastitu rečenicu kao zaokruženu smislenu cjelinu unutar koje je informacija koju ona prenosi sljedeća: Rundek je ANTOLOGIJA hrvatske i regionalne glazbene scene koji je na istoj aktivno prisutan još od kraja 70-ih kada je stvarao unutar pionirske new wave grupe Haustor. Na krilima reggaea, ska te svjetske i domaće folk glazbe taj netipičan rock bend nosio je titulu jednoga od najboljih bendova bivše Jugoslavije. Nakon četiri objavljena albuma bend se krajem 80-ih raspao, pomalo pomodno prateći svjetska politička zbivanja zbog čega je rad na petom albumu obustavljen i odgođen za neka druga vremena. Rundekov odgovor na pitanje “Gdje si bio ’91.?” je Pariz u kojemu je, stvarajući većinom glazbu za kazališne komade, boravio sve do 1997. A onda je došao “Apokalipso“. Prvi solo album kojim se vratio u velikom stilu, među publiku i kritiku, osvojivši čak pet Porina i četiri Crna mačka. Iz tog razloga album Apokalipso  djeluje kao najava glazbenih žanrova kojima će se Rundek detaljnije pozabaviti na budućim albumima i projektima. Dotiče se folka, gdje se ne zaustavlja na fokloru i narodnoj baštini samo jednoga područja, već ubacuje elemente Latinske Amerike (Crni dusi), Balkana (Apokalipso i Uajdalalaj) i dalmatinske šansone (More, more), poigravajući se s reggaeom i doo-wopom (Šuvar i varivo), začinjujući čitav album elementima jazza, posebno u pjesmama kojima zatvara album (Senor, Old boy, Grane smo na vjetru). Izmjenom stilski i dinamički različitih pjesama album prezentira svestranost i umjetničku viziju Rundeka, nagovještava smjer kojim će se njegovi budući projekti kretati, ali postavlja i čvrst temelj kojem će se uvijek iznova moći vraćati.
  'Kad čovjek stari, s vremenom se dio nagonskih energija mijenja i manji je kaos poticaja koji nas izluđuju. Sloboda ne znači mogućnost provođenja svoje volje. Kad prekineš lance, dočekaju te neki novi lanci. Sloboda ima veze s tim da je čovjek spreman prepustiti svoju osobnu volju i ego i ostaviti prostora drugoj energiji i logici.Staviti se u službu nečeg većeg - znači biti slobodan'. (Darko Rundek)


  Available tickets: 90
  Price: 0.00
  TOTAL: 0.00 kn
  Available discount: 10%MasterCard Discount

  Info

  Ulaznice nisu numerirane SLOBODNO SJEDENJE


  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati te je predočiti prilikom ulaska na dan predstave. Punta 1 (Plato iza Narodne knjižnice Omiš)

  U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com