• HomePage
 • Events
 • National Parks
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Split

  GKL - Moj razred 2. b (19.01. - 11 sati) (Saturday, 19. January 2019.)

  Working hours: 11:00-12:00

  GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT


  Redateljica: Anica Tomić / Dramaturginja: Jelena Kovačić / Scenografija i kostimi: Irena Kraljić / Autor glazbe: Nenad Kovačić


  Igraju: Ana Marija Veselčić, Milana Buzolić-Vučica, Tvrtko Štajcer, Katarina Romac, Petra Kovačić i Franjo Đaković.  Predstava Moj razred 2.b., redateljsko-dramaturškog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić vodi nas u središte Splita 80-tih godina prošlog stoljeća, u djetinjstvo generacije rođene krajem sedamdesetih, koja je vozila ponice, igrala na laštik i balun, sastajala se na ulici ili isprid portuna, a u školi marljivo učila iz početnice Dobro jutro. Ane, Mare, Luce i Bepo, danas odrasli, a nekada djeca, sjećaju se upravo onih trenutaka koji su ih nepovratno povezali, vraćaju se u svoje školske klupe i na svoje igralište, koje još uvijek čuva miris djetinjstva. U njihovim pričama istovremeno prepoznajemo vlastita djetinjstva, ali i vlastitu djecu, koja se svađaju, mire, zaljubljuju i tuguju, jednom riječju odrastaju. A na tom putu odrastanja, jedna osoba ima sasvim posebno mjesto – učiteljica. Ona prva koju zauvijek pamtimo, ona koja nas vodi dok prvi puta sjedamo u školske klupe i kvrgavim slovima ispisujemo svoje ime na bilježnicama. Ova predstava stoga je posvećena svim djetinjstvima, ali i svim našim učiteljicama koje su nas učile čitati, pisati, računati, misliti, ali prije svega živjeti.


  2:30

  Please, select sector first...
  Available discount: 10%MasterCard Discount

  Info

  Predstava je namijenjena djeci već od 4 godine starosti!


  Ulaznicu je potrebno isprintati ili je predočiti na nekom od pametnih uređaja prilikom ulaza u kazalište prije predstave.