• HomePage
 • Events
 • National Parks
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Split

  GKL Split - Šporki Špiro i Neposlušna Tonka (20.01. - 17 sati) (Saturday, 20. January 2018.)

  Working hours: 17:00-17:55

  GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT


  Olja Savičvić Ivančević

  Redatelj: Ivan Plazibat / Suradnik za scenski pokret: Damir Klemenić / Skladateljica: Tamara Obrovac/ Scenograf: Ozren Bakotić / Kostimografkinja: Ana Marin / Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki


  Igraju: Ana Marija Veselčić, Petar Konkoj Cailliau, Milana Buzolić Vučica, Ana Uršula Najev, Tvrtko Štajcer, Andrea Majica, Sanja Vidan, Franjo Đaković i Milena Blažanović.

  Draga naša publiko, mala i velika,

  priča koju ćemo vam ispričati, priča je o strašnoj djeci - o Neposlušnoj Tonki i Šporkom Špiru. 

  Netko će možda reći da je to priča o zločestoj djeci, ali ja vas uvjeravam da priča govori o jednoj  strašno dobroj djevojčici koja je svojeglava,  ali i hrabra, znatiželjna i odlučna i o jednom strašno dobrom momku koji nema najčistije hlače i uši, ali ima bistar pogled, čisto srce i čuje i one među nama koje drugi ljudi ne čuju.

  Tonka živi u gradu Utorku, u kojem se svi, osim nje, slijepo drže pravila, a Špiro – Špiro živi u pričama i razgovorima! 

  Njih dvoje se sretnu jednog običnog utorka kada Špiro pročita oglas u kojem se traži izgubljeni glas jedne Tonke.

  Šporki Špiro će otkriti je li Neposlušna Tonka stvarno neposlušna ili je ona tek djevojčica koju nitko ne sluša? Je li ona zbilja izgubila svoj glas ili se zapravo radi o tome da je nitko ne čuje?

  I još – postoje li i takvi slučajevi kad je dobro biti neposlušan i svojeglav i nije li ovo baš jedan takav slučaj?!  

  Izlet u Uzbudljivi Svijet u koji će iz sigurnog susjedstva krenuti Tonka i Špiro i u kojem će sresti pohlepnu i bezobraznu Igrušu Plakušu i šašave Šumnjake, pokazat će se na trenutak opasnim za cijeli grad, ali ova mudra i srčana djevojčica, uz pomoć svog novog prijatelja, može spasiti stvar i okrenuti svijet na bolje. 

  Zato i vi, kad je već prilika – lupite o pod, usnama cmoknite, zajedno s nama u priču skoknite!


  2:30

  Please, select sector first...

  Info

  Predstava je namijenjena djeci već od 4 + godina starosti!


  Ulaznicu je potrebno isprintati ili je predočiti na nekom od pametnih uređaja prilikom ulaza u kazalište prije predstave.