• HomePage
 • Events
 • Travel
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Zadar

  HNK ZADAR - Tri verzije života (21.01. - 20 sati) (Tuesday, 21. January 2020.)

  Working hours: 20:00-21:00

  Hrvatsko narodno kazalište Zadar

  Yasmina Reza

  TRI VERZIJE ŽIVOTA


  prijevod/ Martina Mencer Salluzzo

  režija / Nina Kleflin


  scenografija/John Čolak

  kostimografija/Marija Šarić Ban

  autor glazbe/Ivan Ivić

  oblikovanje svjetla/Ivo Nižić i Frane Papić


  uloge:

  HENRI …………………….Davor Jureško

  SONIA……………………..Žana Bumber

  HUBERT FINIDORI………Alen Liverić

  INES FINIDORI…………..Tamara Šoletić


  Basnu Lisica i roda izvode Ninina Kleflin i Mimi Zadarski


  Pjesmu Lisica i roda izvodi Nikolina Belan.


  Inspicijent: Mimi Zadarski

  Fotograf: Željko Karavida


  Komediju «Tri verzije života»  Yasmina Reza je napisala 2000. godine i djelo je odmah doživjelo brojne izvedbe i prijevode.


  Prva izvedba u Hrvatskoj održana je 17. listopada 2004. u kazalištu Mala scena u Zagrebu u režiji Ivice Šimića, prijevodu Martine Menzer Salluzzo i to u sljedećoj podjeli: Boris Svrtan, Nataša Janjić, Ivica Zadro i Vitomira Lončar koja je za ulogu Ines Finidori nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta (2005) i nagradom Zlatni smijeh na Danima satire (2005)


  O predstavi:

  Ova istančana komedija karaktera donosi nam neobičnu situaciju u koju su uključena dva bračna para, jedna obična večer i jedna neobična zabuna. Kad se gosti pojave na večeri, čitav jedan dan prerano, neprilike iskrsavaju posvuda. Hrane ima premalo, vina previše, pa neoslovljene napetosti bujaju.


  Vještim dramaturškim postupkom autorica istu situaciju postavlja u tri različite verzije, iz tri različita ugla gledanja, iz tri energetski posve različita naboja. Uz britke, duhovite, majstorski napisane dijaloge ona publiku zabavlja na originalan i provokativan način, izazivajući nas da promislimo o tome kako vidimo vlastiti život. Ogoljeni od forme, iznenađeni u privatnoj situaciji svojih dnevnih napetosti, sukoba i briga, naši junaci pokušavaju što bolje dočekati goste. No ti su gosti ogledalo njihovih strahova, nelagoda i tajni. Autorica nas izaziva da promislimo koja je od verzija života što ih gledamo u toj komediji istinita. Jedna, nijedna, ili sve tri? Što se zaista dogodilo? Ovaj se komad poigrava s tezom da nam se dogodilo samo ono što smo doživjeli, da su događaji bili onakvi kakvi odjekuju u našoj nutrini, a da objektivna stvarnost možda i ne postoji.Čini se kao da tri verzije života dopuštaju da sami ispišemo i svoju četvrtu verziju.


  2:30

  Please, select sector first...
  Available discount: 10%MasterCard Discount

  Info

  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati te je predočiti prilikom ulaska u dvoranu HNK Zadar, Široka ulica 8.
  U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com