• HomePage
 • Events
 • Travel
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Split

  JEDINSTVENIH 100 - SVEČANI KONCERT KUD-A JEDINSTVO (Saturday, 14. December 2019.)

  Working hours: 19:30-21:30

  Jedno od najstarijih, najuspješnijih i najtrofejnijih hrvatskih KUD-ova će svoj 100. rođendan proslaviti velikim koncertom, gotovo točno u dan 100 godina od prvog koncerta svog zbora na daskama splitskog HNK-a, sada već davne 1919. godine.


  Raznovrsnošću programa Jedinstvo svoju publiku vodi na putovanje čitavom Hrvatskom jer folklornim repertoarom obuhvaća plesove, pjesme i glazbu iz svih dijelova naše Domovine i hrvatskog naroda izvan nje. Uz program sastavljen od 16 glazbeno-plesnih točaka istaknutih stručnjaka hrvatskog folklora, među kojima su i koreografski klasici poput Vrličkog kola Branka Šegovića ili Prigorskih plesova Zvonimira Ljevakovića, splitskoj publici će se prikazati i premijere nekoliko posve novih, za ovu priliku posebno postavljenih koreografija i izvedbi.


  Na pozornici Spaladium arene u dvosatnom programu će se izmijeniti preko 250 izvođača svih generacija društva kroz folklorni ansambl, mandolinski i tamburaški orkestar, najmlađe sastave te legendarne instrumentalne i vokalne sekcije koje su obilježile rad Jedinstva prethodnih sto godina.


  Sve navedeno, te uz vrhunske umjetnike - goste iznenađenja na ovom koncertu, garancija je velikog kulturnog događaja za konac godine u Splitu koji se ne propušta.


  Krenimo zajedno u naše novo stoljeće, jednom se slavi prvih sto!


  2:30

  Please, select sector first...
  Available discount: 10%MasterCard Discount

  Info

  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati te je predočiti prilikom ulaska u Spaladium Arenu, na označenom ulazu za Croatia Tickets (istočni ulaz, pored blagajne desno, ulaz C i D)