• HomePage
 • Events
 • National Parks
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Omiš

  MATE MATIŠIĆ TRIO: TRIBUTE TO DJANGO REINHARDT AND STEPHAN GRAPPELLI (Tuesday, 21. August 2018.)

  Working hours: 21:00-22:30

  Online prodaja je završena. Preostale ulaznice potražite na blagajni.


  Mate Matišić trio svira glazbu Djanga Reinhardta i glasovitog sastava Hot club de France, koji čine vrsni virtuozni glazbenici: sjajni gypsy jazzer Mate Matišić, Jurica Štelma na kontrabasu i iznimno cijenjeni Marko First na violini.


  To je swing glazba svirana na poseban, gipsy način, što znači da se u interpretacijama američkih džezističkih tema prepoznaje utjecaj tradicionalnih romskih glazbenih modusa, uz specifičnu tehniku sviranja gitare. Glazbeni povjesničari Djangovu glazbu smatraju začetkom tzv. europskog jazza. Mate Matišić bavi se ostavštinom Djanga Reinhardta gotovo trideset  godina. Nastupao je s najvažnijim svjetskim glazbenicima toga glazbenog stila – Biréllijem Lagrènom, Stochelom Rosenbergom, Angelom Debarreom, Christianom Escoudeom, Florinom Niculescuom i drugima. U povodu stogodišnjice rođenja Djanga Reinhardta nastupao je s big bendom HGM-a pod ravnanjem Sigija Feigla. Hrvatski dramatičar, scenarist, skladatelj i glazbenik, Mate Matišić se uz pisanje bavi skladanjem filmske i kazališne glazbe. Član je nekoliko hrvatskih jazz-sastava, snimio je desetak nosača zvuka s hrvatskim i inozemnim jazz-glazbenicima.


  Za svoj spisateljski i skladateljski rad dobio je nagrade u zemlji i inozemstvu. Osim njega, u sastavu su i basist Jurica Štelma, s kojim Matišić surađuje već petnaest godina. Štelma je klasično obrazovan kontrabasist koji s jednakim uspjehom nastupa na koncertima klasične i jazz glazbe. Uz to, Štelma je nedvojbeno najbolji hrvatski rockabilly basist. Violinist Marko First 2006. godine postaje voditelj orkestra Zagrebačkog folklornog ansambla. Surađuje s Massimom Savićem, Cinkušima, Jazz orkestrom HRT-a, Miroslavom Škorom, Jacquesom Houdekom, Adastrom, grupom Picksiebner, Hrvatskim gajdaškim orkestrom, Kvartetom Gubec, Drugim načinom, grupom Pavel i Matom Matišićem, a od 2016. svira u orkestru Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

  Info

  Sold Out!

  Ulaznice nisu numerirane - SLOBODNO SJEDENJE


  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati ili je predočiti na nekom od pametnih uređaja prilikom ulaska na dan koncerta.

  U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com