• HomePage
 • Events
 • National Parks
 • Day Trips
 • Travel
 • Discover Croatia
 • MasterCard
 • Home / Event
  Split

  Natan Zlodre (gitara) - ansambl S-UMAS - (02.05. 20 sati) (Tuesday, 02. May 2017.)

  Working hours: 20:00-21:00

  Natan Zlodre (gitara) / ansambl S/UMAS


  CIKLUS KONCERATA MLADIH GLAZBENIKA mo. VINKO LESIĆ zamišljen je kao platforma na kojoj mladi glazbenici mogu izraziti svoju umjetnost.  Osim upornog vježbanja, jedna od bitnih odrednica glazbenika je javni nastup na kojem prezentira svoje glazbene, ali i scenske sposobnosti pred publikom. Kako bi se mladima pružila prilika za stjecanjem koncertnog iskustva mimo školskih i akademskih priredbi, Glazbena mladež Split pokrenula je ovaj ciklus u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem i Umjetničkom akademijom u Splitu.


  Vrijedne i nadarene glazbenike želimo potaknuti na daljnji rad i usavršavanje pa smo ciklusu namijenili i natjecateljski karakter. Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinko Lesić, koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste, što je simbolička potvrda priznanja struke i afirmacije glazbenika u javnosti. Projekt s jedne strane potiče mlade glazbenike na kvalitetno umjetničko izražavanje glazbom, doprinosi njihovoj afirmaciji na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj sceni, a s druge strane educira mladu glazbenu publiku. Želimo u mladima probuditi ljubav prema glazbi, razviti naviku i potrebu dolaska na koncerte te im pomoći da usvoje kulturu ponašanja u kulturnim ustanovama. Cilj nam je i očuvanje, kao i njegovanje glazbene baštine među mladima.


  Od pristiglih prijava na javni natječaj za koncertnu sezonu 2017., umjetnički odbor odabrao je njih dvadest. Koncerti će se održati u razdoblju od siječnja do lipnja 2017. godine, a pratit će ih, uz publiku, i stručni žiri u sastavu: Ana Domančić,  Dr. sc. Mirjana Siriščević, dr.sc. Ivana Tomić Ferić, mr.sc. Marijo Krinić, Gordan Tudor, Nelli Manuilenko,  Wladimir Kossjanenko, Mihovil Karuza, Loris Grubišić, Borna Barišić, Pavel Kondrusevich, Marina Nera Mimica,Vesna Podrug, Olga Cinkoburova, Jadranka Garin i drugi.


  Ciklusu smo odlučili nadjenuti ime mo. Vinko Lesić, kako bi odali počast velikom glazbeniku, jednom od suosnivača Muzičke omladine današnje Glazbena mladež Split, čiji je izniman doprinos razvoju glazbe i kulture obogatio život Splita i Dalmacije, ali i ostatka Hrvatske. Pamtimo ga kao dirigenta, skladatelja, voditelja mnogih renomiranih klapa, pjevača, korepetitora, zborovođu, suosnivača i direktora splitske Opere, suosnivača Splitskih ljetnih priredbi, tajnika Saveza muzičkih udruženja Hrvatske, direktora Koncertne dvorane Istra u Zagrebu, prvog urednika glazbenog programa na Radio Splitu, suorganizatora festivala Melodije Jadrana, direktora Festivala zabavne glazbe u Splitu, direktora Koncertne poslovnice Split (kasnije Dalmacijakoncerta), direktora Međunarodnog centra muzičke omladine u Grožnjanu, a prije svega kao velikog čovjeka i glazbenika.   Available tickets: 50
  Price: 0.00
  TOTAL: 0.00 kn

  Info

  Ulaznice nisu numerirane - SLOBODNO SJEDENJE - Dvorana UMAS, Zagrebačka 3

  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati ili je predočiti na nekom od pametnih uređaja prilikom ulaska Dvorana UMAS, Zagrebačka 3, Split! U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com.