• HomePage
 • Wydarzenia/Kultura
 • Podróże
 • Wycieczki
 • Poznaj Chorwację
 • Strona główna / Wydarzenie
  Zadar

  HNK ZADAR - Predstava Lijevo, desno glumac (07.02. - 20 sati) (Friday, 07. February 2020.)

  Godziny otwarcia: 20:00-21:00

  Zijah Sokolović jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije dolazi u Zadar, u HNK 07.02.2020. s početkom u 20 h.

  Konačno će zadarska publika imati priliku poslušati Zijah A. Sokolovića koji  duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

  Kroz ovu predstavu i radionicu Zijah Sokolović objašnjava proces traženja, analiziranja, povezivanja scena iz teksta u smislenu cjelinu “pokazivanja ideje u prvoj dramskoj radnji” kao oblik umjetnosti. Teatarska umjetnost! Vrijeme i prostor od prve čitaće probe do radnje, premijere predstave, je put u umjetnost! Glumci u tom procesu postaju mogući umjetnici. Stvarnost je teatar. I mi u svojoj stvarnosti nemamo “obaveze”, nego imamo uloge. Svaka naša uloga ima svoje “date okolnosti” a one pripadaju nekoj “prvoj dramskoj radnji”. Svaka “prva dramska radnja” ima svog režisera i pisca, a u stvarnosti, može biti život Ili brak, posao ili djeca, može biti i godišnji odmor ili jutarnje kupanje ili gledanje nogometa  ili kafenisanje. Da li naš “život” kao “prvu dramsku radnju” razumijemo objektivno ili subjektivno u “datim okolnostima”? Da li u svakodnevnom životu “prvih dramskih radnji” i mi možemo biti i postati umjetnici? Zašto nam se događa tekst nemam vremena ili ako budem imao vremena. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja povezuju umjetnost teatra i kulturu življenja pronađite u ovoj predstavi,  koju na svojstven način priča i izvodi Gospodin Zijah Sokolović.

  Kao ambasador dobre volje UNDP-a za toleranciju i nenasilje nositelj je EU projekta za informiranje i edukaciju djece kroz formu teatarske predstave  “Droga – reci drogi NE”, “Demokracija”, “Ravnopravnost - žena i muškarac”, “Nasilje - za nasilje nema opravdanja” za kojeg je i dobio nagradu Zlatni vijenca Europske Unije kao najkvalitetniji EU projekt. Bio je i profesor glume na Bruckner Sveučilištu u Linzu i gostujući profesor  na doktorskim studijama Akademije Umjetnost u Beogradu. Za 50 godina glumačkog života dobitnik je 76 nagrada za svoj umjetnički rad.


  2:30

  Wybierz sektor...
  Możliwe zniżki: 10%MasterCard Discount

  Info

  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati te je predočiti prilikom ulaska u dvoranu HNK Zadar, Široka ulica 8.
  U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com