• HomePage
 • Events
 • Travel
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Zadar

  26. ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO: VAŽNIJE POLOVICE (17.07. - 21:30) (Friday, 17. July 2020.)

  Working hours: 21:30-22:30

  Petak /17.7./21:30h

  Lapidarij Narodnog muzeja


   Teatar MAŠINA IGRE i &TD TEATAR


  Beatrica Kurbel i Mirna Rustemović / VAŽNIJE POLOVICE


  režija/ Paola Slavica

  dizajn scenografija / Luka Borčić

  kostimografija/

  ton / Branko Krajcar

  oblikovanje svjetla /Miljenko Bengez

  igraju//Judita Franković Brdar i Paola Slavica


   Važnije polovice rezultat su neprekidnog neprekidnog rada u kojem su se Beatrice i Mirna našle u srijedu, spajajući ugodno s korisnim - uz druženje, snimanje redaka iz svog života kroz prozne fragmente i osobno dopisivanje u inbox. Dodajući ove dokumentarne elemente fikciji, izgradili su dva ženska lika - dva člana ove široke generacije koju je nagrađivana hrvatska glumica Judita Franković Brdar tumačilamladom i nadarenom zadarskom glumicom Paolom Slavicom (zadarskoj publici poznata po ulozi Pavice u jednoj od najizvođenijih predstava HNK Zadra - Vlaho Stulli, Stoše od Foše ili Kate Kapuralica u režiji Dražena Ferenčine, 2010.  ) kojoj je ovo ujedno i prva režija kazališne predstave. Mjesto radnje su naravno prirodna staništa svih nas – kafići, i to srijedama, na polovici tjedna.


  Što danas znači ona poznata fraza naših roditelja “kada smo mi imali trideset, u naše vrijeme mi smo…”? Gdje se skriva recept za sigurnu egzistenciju u moru honorarnih i poslova na određeno? Kako sretno ili barem bezbolnije živjeti čak dvije stvarnosti: fizičku i virtualnu? Što je uspjeh, a što preživljavanje? Koje ljubavne veze imaju potencijal za nešto ozbiljnije od par mjeseci ili godina ležernog nalaženja? Kada i da li uopće imati djecu, obitelj i išta stalnije u toj cijeloj đungli (ne)mogućnosti? Jesmo li hrabriji i uporniji od nekih prijašnjih generacija ili smo samo razmaženi i izgubljeni?


  Odgovore na pitanja potražite u ovoj zanimljivoj predstavi!  Available tickets: 37
  Price: 0.00
  TOTAL: 0.00 kn
  Available discount: 10%MasterCard Discount

  Info

  Ulaznice nisu numerirane SLOBODNO SJEDENJE


  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati te je predočiti prilikom ulaska u Lapidarij Narodnog muzeja Zadar.

  U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com