• HomePage
 • Events
 • Travel
 • Day Trips
 • Discover Croatia
 • Home / Event
  Zadar

  ZADAR JAZZ & BLUE - DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP (Thursday, 23. July 2020.)

  Working hours: 21:30-23:00

  ZADAR JAZZ &BLUES

  23.7. DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

  Muzej antičkog stakla / 21:30h


  Damir Kukuruzović- jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. Surađuje s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Gismo Grafom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim.  Organizator je nekoliko jazz festivala u Hrvatskoj, kao i u vlastitom Siscia jazz clubu u kojem je ugostio mnoge svjetske jazz glazbenike.


  Izdvojeno iz kritike....

  ˝Na svjetskoj jazz sceni djeluju mnogi virtuozi – kad pišem o Kukuruzoviću, razmišljam o kontekstu globalne, a ne lokalne glazbene scene – ali rijetki su glazbenici poput njega, koji uz iznimne sviračke vještine, uspjevaju dosegnuti najvišu estetsku razinu.´ (Davor Hrvoj)


  ˝.....Kukuruzović je veliki virtuoz s bogatim iskustvom glazbenih suradnji, od Boška Petrovića do brojnih svjetskih glazbenika kao što su Angelo Debarre i Ludovic Beier, i upravo su ove prve tour de force izvedbe poslužile kao odličan uvod u Kukuruzovićevu maestralnu tehniku. Zatim je polako na pozornicu počelo dolaziti pojačanje, prvo u vidu Kukuruzovićevog ''Grapellija'', tj. Brune Urlića na violini…(Mirna Marić)


  ˝... koji istinski ljubitelj glazbe ne bi pljeskao kada vođa benda Kukuruzović, kojeg sve češće tituliraju kao ˝ hrvatski Django Reinhardt˝, leti prstima po gitari u vrijeme furiozne izvedbe ruskog hita Oči čornije... ˝ (T. Levak)


  ˝... Kukuruzovićeva virtuoznost gotovo ravna Djangovoj, kao i autentičnija pratnja (violina), nametnula se ipak kao ovogodišnji gipsy swing vrh...˝ (Igor Koruga)


  ˝...poslije “Green Hilla˝ I “Manouchea” sa zadovoljstvom ćemo preslušavati i “My Django Familly “, kojeg sam autor naziva svojim najkvalitetnijim, najzrelijim I najdjangovskijim albumom.Domena djelovanja Damira Kukuruzovića I njegovog benda je, naravno, reinterpretacija opusa besmrtnog Djanga Reinhardta, francuskog gitarista romskih korijena.Nastavljajući tradiciju gostovanja uglednih protagonista toga glazbenog žanra na svojim albumima, Kukuruzović se ponovo našao u društvu svjetskih poznatih imena.˝     (Zoran Čutura)  Available tickets: 50
  Price: 0.00
  TOTAL: 0.00 kn
  Available discount: 10%MasterCard Discount

  Info

  Ulaznice nisu numerirane SLOBODNO SJEDENJE


  Kupljenu ulaznicu, koju ste primili na Vašu email adresu potrebno je isprintati te je predočiti prilikom ulaska u Muzej antičkog stakla dan koncerta.

  U slučaju dodatnih pitanja obratite nam se na info@croatia-tickets.com